die kaartjes van de blokker waar je mee in moet checken, kun je die nog ouderwets stempelen ?

Of moet je die scannen en als je 1 dag weg wil gewoon kun je nog wel losse kaartjes kopen op het station? ik snap er niks van.

Weet jij het antwoord?

/2500

De kaartjes zonder chip erin (dun papier) moeten nog gewoon worden gestempeld, daarmee kun je niet inchecken. Uit de automaat komen kaartjes met chip erin en daarmee moet je in- en uitchecken via de bekende zuilen. Omdat dit gemakkelijk 'vergeten' kan worden, zal de conducteur de kaart in zo'n situatie de kaart alsnog afstempelen op zijn controleronde.

De oude dagkaarten zoals van Blokker, HEMA etc. zijn niet meer te koop. Als je die nog hebt dan kun je door middel van de barcode (QR-code) op het ticket inchecken. Dit doe je door de QR-code te scannen op het incheckpoortje op het station. Op de rechterdeur van het poortje (of de paal) zit een "Scan kaartje" sticker, bij die poortjes/palen kun je inchecken met de dagkaart. De nieuwe dagkaarten die je koopt zijn voorzien van een chip en moet je afstempelen als je reist met een andere treinvervoerder dan NS (Veolia, Arriva, Breng, Syntus) en inchecken bij NS. Op het station kun je alleen nog enkele reizen en retourtjes kopen als losse (chip)kaartjes.

Bronnen:
http://www.ns.nl/reizigers/producten/losse...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100