Hoe reis je met de trein naar het buitenland na 9 juli?

Vanaf 9 juli kun je geen papieren kaartjes meer kopen voor de trein en moet je op een station inchecken bij een poortje. Als ik bijv. met de trein naar Antwerpen gaat kun je dan op het station van Antwerpen uitchecken? Of is er op de trein zelf een uitcheckpaaltje (zoals in bus en tram) waar je kan uitchecken bij het passeren van de grens, waarna je gebruik maakt van een papieren Belgisch kaartje voor de rest van het traject?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Voor een reis naar het buitenland kunt u niet reizen op saldo met uw OV-chipkaart. Voor het maken van een internationale reis schaft u een internationaal vervoerbewijs aan voor uw gehele treinreis. Dat wil zeggen: vanaf uw opstapstation in Nederland tot uw eindbestemming in het buitenland. Een NS-abonnement of OV Studentenreisproduct geeft veelal korting op het binnenlandse gedeelte van uw internationale reis. Deze korting wordt, wanneer u bij boeking aangeeft dat u een NS-abonnement heeft, verrekend in de prijs van uw internationale ticket. De korting is niet van toepassing op Thalys. Bij het maken van een internationale reis checkt u niet in en uit. "

Bronnen:
http://www.nsinternational.nl/nl/tickets-k...

In België geld er geen incheck en uitcheck poortje of hoe je het ook moet noemen. In Antwerpen kan je gewoon afstappen van de trein en het station zo buitenlopen. Tickets worden in België op de trein zelf onderweg gecontroleerd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100