Kan je met meerdere personen (2) reizen op 1 OV-chipkaart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De OV-chipkaart is niet tegelijkertijd door twee personen te gebruiken. Wanneer je met twee of meer personen tegelijkertijd wil reizen zal ieder persoon een eigen OV-chipkaart bij zich moeten hebben. Uiteraard is het wel mogelijk om je Anonieme OV-chipkaart uit te wisselen, deze is namelijk niet persoonsgebonden. Wanneer je de kaart zelf niet gebruikt, kan je deze uitlenen aan bijvoorbeeld een vriend of vriendin zodat deze kan reizen met jou OV-chipkaart. Mocht je nog één of meerdere OV-chipkaarten willen kopen, dan adviseer ik de website OV-chipkaartkopen.nl. Hier kan je OV-chipkaarten online bestellen en ontvang je ze de volgende dag al in huis!

Nee, dat is niet mogelijk. Zou je voor de 2e persoon in willen checken, dan check je de 1e persoon uit. Ieder heeft dus z'n eigen OVkaart nodig.

Niet tegelijk; wel apart van elkaar. In dat laatste geval, kan dat met een anonieme OV-chipkaart. Welke kaarten er zijn en welke je wanneer kunt gebruiken, kun je hier vinden: https://www.ov-chipkaart.nl/aanvragen/welkekaartpastbiju/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100