Kun je met de OV-chipkaart ook gebruik maken voor samenreizen met de NS?

Mijn vriendin heeft een OV-chipkaart waar ze gewoonlijk mee reist met de bus van Connexxion. Kan ze nu deze kaart ook gebruiken voor de NS voor het samen reizen met 40% korting. Ik zelf heb een voordeel uren kaart en krijg 40% korting.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is zeker mogelijk om met een OV-Chipkaart waar met de bus mee gereisd word, deze ook te gebruiken voor de trein. Hiervoor moet de OV chipkaart wel vaak eerst een keer geactiveerd worden voor de treinreizen (o.a. kiezen of je 1e of 2e klas wilt reizen). Dit kan tegenwoordig bij het kaartjes automaat. Hierna moet er minimaal 20 euro aan saldo op de kaart staan, voor een enkele reis (in sommige gevallen 10 euro, voor abonnement houders). Nu zou de reis kunnen beginnen. Maar om met samenreiskorting met iemand mee te reizen, is nog 1 extra handeling nodig. Bij het kaartjesautomaat kan je de samenreiskorting activeren door de OV chipkaart te scannen, vervolgens naar "Laad overige producten" en daar kies je voor "Samenreiskorting". Nu word de korting eenmalig geactiveerd (enkel voor de eerst volgende rit) Hierna check je in bij een van de poortjes of paaltjes en aan het eind van de reis weer uit (deze rit was met korting). Voor een terugreis zal de korting weer opnieuw geactiveerd moeten worden bij het automaat. Zie voor meer info de website van de NS (zie bron)

Jij mag op saldo of met een chipknip reizen, je mag 3 mensen met 40% korting meenemen, zij moeten dan een eigen chipkaart hebben, tot half maart is het ook nog mogelijk papieren kaartjes te kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100