Wat kost een retour met de OV-chipkaart?

Een retourtje is nu goedkoper dan een enkeltje, op korte trajecten maakt het niet veel uit met een retourtje scheelt het veel.

Voorbeeld: Tilburg - Groningen = 18,10 enkel
Tilburg - Groningen = 26,80 retour
Tilburg - Groningen = 2x enkel: 36,20

Weet iemand hoe dit berekend wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Euh ik krijg hele andere prijzen eruit op 9292. Klopen jouw tarieven wel op dat traject? Kaartje: Enkele reis 2de klas zonder reductie: 30,20 Euro Retourtje 2de klas zonder reductie: 44,60 Euro OV-chipkaart: Enkele reis 2de klas zonder reductie: 22,30 Euro Retourtje is er niet. En de manier hoe men de trajecten berekent is naar wat ik tot nu toe heb nagezocht op korte trajecten ALTIJD duurder dan wat het was. Ik ben zelfs op een rit van 4 strippen nu straks 2,5 keer zo duur uit! Dus ja we zijn met ze allen weer genaaid. Alleen op lange trajecten gaat het schelen, maar aangezien 80% gebruik maakt van korte trajecten........ Op 9292OV kun je over het algemeen alles terug vinden van wat het gaat kosten. Als je een reis hebt ingevoerd moet je dan alleen, in het reisadvies scherm, onderaan even klikken op 'Uitgebreide prijsinfo'. Succes. Toegevoegd na 1 minuut: Ze schijnen gewoon alles per kilometer te berekenen nu. Het is alleen nooit echt helemaal na te gaan als je de tarieven zelf niet weet, plus dat de bus nooit de kortste weg rijd en je dus elke meter door elke woonwijk gaat betalen. Daarnaast mag elk OV bedrijf zijn eigen tarieven hanteren.

Bronnen:
http://www.9292ov.nl/9292/asp/Tarief.asp?w...
http://www.9292ov.nl/9292ov1.asp

Met de OV Chipkaart gaat men uit van reizen met een enkele reis. Een enkele reis is daarmee ook goedkoper geworden. Echter is een retourtje dan niet per definitie goedkoper meer, maar staat op dezelfde prijs...

Volgens mij wordt gewoon uitgegaan van de sitatie inzake de strippenkaart, maar zijn de prijzen in de grote steden opgedreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100