Wanneer heb je recht op een OV-Studentenkaart

Ik ben net 17 geworden en ga volgend jaar naar een nieuwe school. Heb ik al recht op een studenten-ov? Of pas vanaf mn 18e?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt recht op een OV-studentenkaart zodra je studiefinanciering ontvangt. Dus als jij na je middelbare school een nieuwe opleiding gaat volgen en studiefinanciering aanvraagt - of je nou thuis blijft wonen of op kamers gaat - heb je recht op een OV-studentenkaart, maar dan moet je dus wel eerst studiefinanciering hebben aangevraagd, anders sta je niet geregistreerd als student. Het feit dat je 17 bent, doet er dan niet toe.

Vanaf je 18de inderdaad.

OV-chipkaart? U heeft recht op studiefinanciering als u een voltijdse of duale opleiding volgt aan een erkende hogeschool, universiteit of beroepsopleidende leerweg (bol) en als u voldoet aan de aanvullende voorwaarden. Heeft u recht op studiefinanciering, dan heeft u automatisch ook recht op een studenten ov-chipkaart. Dat is een persoonlijke ov-chipkaart met daarop een studentenreisproduct. Iedere student in het hoger onderwijs jonger dan 30 jaar kan studiefinanciering krijgen. Dit geldt ook voor studenten onder de 18. Voor leerlingen binnen de bol die op 1 juli jonger dan 18 jaar zijn kunt u mogelijk een tegemoetkoming ouders krijgen. De tegemoetkoming ouders is geregeld in de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (WTOS). Meer informatie vindt u via ‘Kom ik in aanmerking voor de tegemoetkoming ouders?'.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/be...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100