NS plaatst microfoons op stations. Weet iemand waarom?

Zie bijgaande foto's genomen op het station. Op de nieuwe palen is duidelijk aangegeven 'microfoon'. Waar zijn deze microfoons voor bedoeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk om mensen die voor de trein willen springen of iets met de trein willen uithalen af te luisteren en tegen te houden. Zelf vind ik dit een inbreuk van privacy

De NS heeft ooit aangegeven dat men microfoons wilde plaatsen in treinstellen om automatisch op agressie (dat schijnt te horen te zijn) te detecteren. Of dat ook gedaan is weet ik niet. Op stations en perrons weet ik niet of dit zinvol is (mischien bij afgelegen stations).

Dit zijn speciale microfoons die tot voor kort ook in het uitgaanscentrum van Groningen werden gebruikt. Bij bepaalde stemklanken gaat de microfoon in werking om zo vroegtijdig agressie te ontdekken en zo op tijd in te kunnen grijpen.

Bronnen:
http://www.rug.nl/corporate/nieuws/archief...

Dit staat vandaag (10-05'12) in de Telegraaf: ROTTERDAM - De Rotterdamse fractie van GroenLinks vraagt een spoeddebat aan over de afluisterpraktijken van vervoersbedrijf RET. Gesprekken van passagiers blijken elektronisch te worden opgenomen. Een journalist van weekblad Elsevier beschrijft hoe een RET-trambestuurder op basis van een elektronisch afgeluisterd gesprek een vermeend racistisch incident meldde aan de meldkamer. Het RET bevestigt dat gesprekken van passagiers worden opgenomen met microfoons. “Wij gebruiken geluid voor de beveiliging van onze trams", aldus een woordvoerder. "Op onze stations hangen camera’s met microfoons waarmee live meegekeken en -geluisterd kan worden door een meldkamer. Die meldkamer kan contact opnemen met de chauffeur. In onze bussen en trams hangen ook camera’s met geluidsregistratie maar daar is live meeluisteren onmogelijk, en dat gebeurt ook niet. Wel worden opgevangen geluiden van de camera’s in trams en bussen opgeslagen voor opsporingsdoeleinden.” De Rotterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte is woest. Hij wil zo snel mogelijk opheldering over de zaak. Volgens hem lijken de prakrijken van het RET nog het meest op die van de Russische geheime dienst KGB.

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/1210189...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100