Wat is de taak van de conducteur met de OV-chipkaart?

Wat moet een conducteur nog doen als er geen papieren treinkaartjes meer zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De functie van een conducteur is in eerste plaats een gastheer zijn (altijd al geweest). Hij/zij moet zorgen voor omroepen bij het station, hij/zij moet de reizigers van informatie voorzien, hij/zij moet informeren bij calamiteiten, hij/zij draagt zorg voor de ordebewaking op de trein. Kortom: alles wat zorgt voor het gerief van de reiziger. Een tweede taak is het controleren van de kaartjes. En ook elektronische kaartjes kunnen gecontroleerd worden met behulp van zijn zakcomputer. Helaas is het zo dat door de meeste mensen het controleren van de kaartjes als hoofdfunctie van de conducteur wordt gezien. Dit omdat het irritaties kan opwekken bij sommige reizigers, en irritaties blijven helaas langer in de gedachten hangen dan goede dingen. Dat geldt ook zo bij snelheidscontrole door de politie. Dit is slechts een neventaak van hun, maar iemand die er veel mee te maken heeft gekregen zal er hoogstwaarschijnlijk over klagen.

Bronnen:
mijn man is conducteur

scannen met apparaat om te kijken of de OV chipkaart wel van de juiste persoon is.

Ordebewaking. De conducteur loopt dan door de trein om te kijken of iedereen zich gedraagt; kijken of er incidenten zijn; om mensen te helpen bij in- of uitstappen; om het fluitsignaal te geven als de trein kan vertrekken; om om te roepen welk station er gaat komen. De conducteur wordt dan dus meer een vraagbaak en hulpverlener dan een controleur.

Dezelfde als nu: controleren of mensen wel betaald hebben (chipkaart scannen), letten op de veiligheid in de trein, en reisinformatie geven aan mensen die daarom vragen.

Hij zou kunnen trachten de orde en netheid te bewaren in het OV. Het valt mij altijd op dat er zoveel a-socialen zijn die hun schoeisel neerplanten op zitbanken.

zie antwoorden link; http://www.goeievraag.nl/vraag/volledige-invoering-ov-chipkaart-gecontroleerd.31235

Er komen steeds meer controleurs op de treinen, die steekproefsgewijs kaarten controleren. De conducteur is meer en meer gastheer m/v op de trein.

Conducteurs zijn niet alleen om de kaartjes te controleren maar ook voor te zorgen voor een veilige reis.

Naast het controleren van vervoerbewijzen is service verlenen ook een taak van de conducteur. We denken dan aan het geven van reisadvies en het beantwoorden van vragen van reizigers. De conducteur is er ook voor de sociale veiligheid en om toezicht te houden.

Bronnen:
http://www.nivoo.nl/site/content/view/305/1/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100