als ik met de trein 2e klas wil reizen, hoe weet ik dan waar ik moet gaan zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de ruimte van de zitplaatsen staat boven de deuren de klasse. Toegevoegd na 1 minuut: Vaste reizigers zien het ook aan de stoelen (zie wikipedia link). Toegevoegd na 2 minuten: Bij sommige treinen zoals dubbeldekkers staat het aan de buitenkant ook.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eerste_klas_(...

Op de buitenkant van de coupés staat een 1 of een 2. Mag jij raden waar deze nummers voor staan.

Aan de buitenkant van de trein staat op de stellen aangegeven welke 1e en welke 2e klas bevat. Aardig detail: als er een tweedeklas gedeelte aangesloten aan de eersteklas in één treinstel zit, dan is dat meestal een stiltecoupé. Daar kan je rustig zitten lezen of studeren zonder te worden gestoord door praten, telefoneren, of luide mp3-spelers. Toegevoegd na 2 minuten: Je kunt het meestal ook wel herkennen aan het interieur. De eerste klas heeft wat chiquere en ruimere zitplaatsen, de stoelen kunnen in een luiere stand worden gezet.

Bij NS-intercity's (zowel enkel als dubbeldekker) kun je het aan de buitenkant zien aan de doorlopende blauwe streep: de coupés met de blauwe streep zijn eerste klas, die zonder streep zijn tweede klas. Op onderstaand plaatje (misschien een beetje ongepast) zie je dat er enkele coupés zijn met een 1 en een streep, en enkele zonder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100