Gisteren mocht ik niet mee met de fiets in de trein, na de spits. Kan ik nu geld terugvragen?

Gisteren dacht ik even een stationsfiets naar een ander station te brengen. Het was half 7 dus ik mocht volgens het kaartje mee. Ik wil instappen, zegt de conducteur: Je mag niet mee. Het is te druk.
Helaas had ik geen tijd meer om me fiets weg te brengen dus moest ik vandaag weer een kaartje kopen. Weer 6 euro weg. :@ Kan ik hier wat aan doen?
Voel me nogal genaaid. En de manier waarop het ging was ook niet zo vriendelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de NS voorwaarden: http://www.ns.nl/reizigers/producten/producten/losse-kaartjes/overige-ns-kaartjes.html#voorwaarden-bij-het-vervoeren-van-uw-fiets ... blabla ... Bij ruimtegebrek in het fietsgedeelte, kunnen we u vragen om een volgende trein te nemen. ... blabla ... Dus ja, volgens die voorwaarde mogen ze je blijkbaar weigeren met je fiets. Dat is uiteraard ter beoordeling aan de conducteur. Als dat betekent dat jij dan last ervaart dan is dat waarschijnlijk *in principe* jouw probleem - aangezien dat in de voorwaarden staat dien je daar rekening mee te houden. Betekent natuurlijk niet dat je per definitie geen geld KUNT terugvragen; nee heb je en ja kun je (misschien) krijgen. Gewoon klacht uitleggen en proberen, zou ik zeggen.

Misschien helpt dit? http://www.treinreiziger.nl/internationaal/reistips_en_reisinformatie/fiets_mee_in_de_trein-143730

Bronnen:
http://www.treinreiziger.nl/internationaal...

Het zou moeten kunnen, maar ik denk toch van niet, anders zou iedereen met een niet afgestempeld kaartje kunnen zeggen dat het te druk was. Je hebt door die drukte (waarschijnlijk) een vertraging van een half uur gehad, daarvoor kan je wel geld terug krijgen. (was een tijdje geleden, dus weet niet meer precies hoe het werkt)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100