Is de strippenkaart nog geldig in de provincie Groningen? En tot wanneer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"De provincies Utrecht, Brabant, Groningen en Drenthe maken zich deze zomer op om de strippenkaart op 3 november af te schaffen. Vanaf dat moment reist u overal in Nederland alleen nog met uw OV-chipkaart in bus, tram en metro. Eind 2012 schaft NS de papieren kaartjes af en is de OV-chipkaart in Nederland het enige geldige vervoerbewijs." http://www.ov-chipkaart.nl/nieuws/laatstenieuws/61133

In april 2011 is de strippenkaart in Nederland nergens meer geldig. De strippenkaart wordt dan namelijk landelijk vervangen door de ov-chipkaart. Dit maakte de stuurgroep ov-chipkaart donderdag tijdens een persconferentie bekend. Iedereen die met het openbaar vervoer wil reizen moet dat over een ov-chipkaart beschikken. Op Rotterdam en Amsterdam na is de strippenkaart nog in heel Nederland geldig. In Groningen, Drenthe en Limburg is de ov-chipkaart nog niet geïntroduceerd en is de strippenkaart nog steeds de norm.

Bronnen:
http://www.techzine.nl/nieuws/23191/stripp...

In Groningen is nog steeds de strippenkaart te gebruiken. Een datum waarop deze afgeschaft zal gaan worden is nog niet bekend.

Bronnen:
http://gemeente.groningen.nl/openbaar-verv...
http://nos.nl/artikel/250358-strippenkaart...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100