Waarom in heel nederland geen dieseltreinen,rijd prima en is veel mooier om te zien i.p.v. al die palen en kabels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inderdaad, met de huidige techniek, op dit moment nog de EURO 5 dieselmotoren, zijn best wel schone motoren, En in de toekomst worden ze nóg schoner. (lees minder vervuilend).

ik denk dat de diesel lucht te vervuilend is misschien kan je beter vragen waarom is de keuze op stroomtreinen gevallen ?

Ik denk dat het komt omdat de elektrische trein de de stroom trein verving voor er diesellocomotieven waren.Nu eenmaal alles elektrisch is is het te veel werk alles weer helemaal terug te draaien. Toegevoegd na 1 minuut: Ik denk dat het komt omdat de elektrische trein de de stoom trein verving voor er diesellocomotieven waren.Nu eenmaal alles elektrisch is is het te veel werk alles weer helemaal terug te draaien.

Ik denk dat het komt omdat de elektrische trein de de stroom trein verving voor er diesellocomotieven waren.Nu eenmaal alles elektrisch is is het te veel werk alles weer helemaal terug te draaien, voorzover men dat uberhaupt ook wil.

Om je gerust te stellen, er rijden in Nederland nog wél dieseltreinen! Op de volgende trajecten zijn er nog dieseltreinen actief: Arriva: # Groningen – Leeuwarden # Groningen – Delfzijl # Groningen – Roodeschool # Groningen – Nieuweschans – Leer (Duitsland) # Leeuwarden – Harlingen Haven # Leeuwarden – Stavoren Connexxion: # Almelo - Mariënberg Synthus: # Winterswijk – Zutphen # Arnhem – Doetinchem – Winterswijk # Arnhem – Elst – Tiel # Zutphen – Hengelo – Oldenzaal (en wellicht nog meer) Veolia: Nijmegen - Venlo Een overzicht op een kaartje vind je in de Bron, kijk naar de gestippelde lijnen.

Bronnen:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Baa...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100