Kan je bij een NS kaartjesautomaat nog een kaartje kopen met een ander vertrekstation?

Bij de oude automaten kon dat.
Ondanks de OV chipkaart is dat soms nog nodig, bv bij een Jaartrajectkaart. Die kun je nog niet gebruiken voor reizen op saldo.
Als je dus een Jaartraject kaart hebt van Rotterdam naar Den Haag, maar je wil naar Leiden, dan moet je dus een aanvullend kaartje kunnen kopen van Den Haag naar Leiden. Of in Den Haag HS uitstappen en met een aparte OV chipkaart inchecken en met een volgende trein verder. Onhandig en tijdrovend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, dat kan. Je kunt bij de kaartautomaat op station A een kaartje kopen om van station B naar station C te reizen. Als je wilt, kun je dit thuis oefenen. Zie onderstaande Bron voor de webdemo van de kaartautomaat. Toegevoegd na 4 minuten:   Op de demo staat "Raak het scherm aan", net als bij de echte kaartautomaat. Als jij op je PC geen aanraakscherm hebt, moet je bij deze simulator met je muis klikken - anders krijg je van die vieze vingervlekken op je scherm.  ;-) Kaartje kopen van B naar C: kies eerst je bestemming. In het volgende scherm staat dan "Van" en "Naar" aangegeven, waarbij "Van" het station is waar je op dat moment staat. Klik op het woordje "Van" om je vertrekstation te veranderen.

Bronnen:
http://webdemo.ns.nl/webdemo.e2000/

Laatst nog gedaan: ja hoor, dat kan! Eerst selecteer je zoals normaal je bestemming. In het scherm dat je dan krijgt, kun je het vertrekstation aanraken om te wijzigen.

ja hoor dat kan nog steeds .ook bij de loketten binnen kun je nog kaartjes halen met ander vertrekstation.(op de grotere stations)je hebt het over rotterdam en denhaag en daar is het zeker geen probleem.op kleine stationnetjes kun je alleen uit de automaat halen.

ja dat kan nog steeds. Wat ook kan is dat je vooraf via internet en zelf je kaartje print. Werkt prima ik doe het regelmatig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100