Wat moet ik doen met mijn OV als ik een andere opleiding ga doen?

Ik ben 19 jaar en ben over een paar maanden klaar met mijn mbo opleiding. Ik begin na de zomervakantie met een hbo opleiding. Nu vraag ik me af wat ik moet doen met mijn studenten OV? Sommige zeggen opzeggen en weer aanvragen maar ik kan nergens de juiste info vinden? Hoop dat iemand me wat meer info kan geven of een site heeft waar het duidelijk opstaat wat je moet doen. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat ik van een vriendin weet is dat ze de ov-kaart gewoon kan houden. Als jij na mei je diploma haalt krijg jij waarschijnlijk je studiefinanciering ook gewoon doorbetaald. Wat ik je kan aanraden is contact opnemen met IB-groep/duo. Ik ga vaak langs het kantoor (in de grotere steden zit er wel eentje). Dan heb je meteen een goed antwoord en kun je ook meteen je zaken regelen of eventueel formulieren meenemen. Neem wel je paspoort of ID-kaart mee, anders kunnen ze je niet helpen.

Je mag je OV blijven gebruiken als je nog een andere studie gaat doen. Je mag in totaal 8 jaar gebruik maken van je OV, daarna moet je 'm inleveren, ondanks dat je nog studeert. Ik heb hetzelfde meegemaakt!

Als je naar het DUO gaat (voorheen IB Groep) moet je doorgeven dat je een nieuwe opleiding gaat beginnen... En waar je deze gaat doen. Dit moeten ze doorgeven in het systeem. Omdat je studiefinanciering waarschijnlijk omhoog gaat dan. Hangt van allerlei factoren af, of je nog thuis woont, of een uitwonende beurs hebt. Dit is mijn voorlopige antwoord. Ik zal zo iemand bellen van de Jongeren Organisatie voor Beroepsonderwijs (JOB) (waar ik tevens voor werk ;)) Deze weten het antwoord hoe dan ook. We vertegenwoordigen alle MBO studenten in Nederland en helpen ook met doorstroom vragen. Als je nog wat geduld hebt zal je vanavond nog een toevoeging vinden met het juiste antwoord! Toegevoegd na 1 dag: Even een update, door omstandigheden ben ik er even niet meer aan toe gekomen! Ik heb zojuist een email gestuurt maar mijn collega's. Ik neem aan dat ik morgen meer weet! Nog eventjes geduld a.u.b.! Ik ga er achteraan!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100