Is het mogelijk om buiten bij NS stations een bord te plaatsen en daar ongestempelde treinkaartjes op te hangen?

Ik maak vaak genoeg mee dat ik een treinkaartje koop en geen conducteur tegenkom. Ik weet zeker dat er nog een hoop mensen zijn die hetzelfde traject af willen leggen, en dus best mijn kaartje kunnen gebruiken.
Het is een soort kostenbesparing, noem het oneerlijk tegen over de NS maar we blijven toch Nederlanders.

Op zo'n bord kunnen mensen dus hun ongecontroleerde kaartje ophangen, en andere mensen er een vanaf pakken.

En wat vinden jullie van dit idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geweldig idee! 't Is tenslotte crisis.

Dat is zeker handig, maar ik denk niet dat de NS daar blij mee is, dus die zullen het vast verwijderen (direct of indirect). Wat ik meestal doe, is mijn kaartje bij het kaartenapparaat neerleggen. Ik krijg het ook wel eens terug; dan vind ik een kaartje dat ik kan gebruiken daar. Heel handig, en ook niet zo duidelijk in het zicht voor de NS-ers.

Goed idee, maar de NS zal dit neit toestaan denk ik. Ze lopen dan geld mis natuurlijk. Ik doe het wel eens met een buskaartje. Deze is 1,5 uur geldig en soms ben ik binnen een kwartier al uit de bus. Dan geef ik het buskaartje gewoon aan iemand die net de bus in wilt stappen.

Goed idee! Maar ik denk dat er dan ook hebberige mensen zullen zijn die ze allemaal zullen pakken en dan door gaan verkopen. En de NS zou er niet blij mee zijn denk ik.

Ik doe dat ook wel eens met buskaarten. Je hebt van die dagkaarten die net voordeliger zijn dan strippen laten afstempelen. Met zo'n kaart kun je dan de hele dag reizen maargoed als ik op de plek van bestemming ben geef ik m aan iemand anders. Meestal een familielid of een huisgenoot (studenten onder elkaar paassen een hoop door). Ook trein retourtjes etc.

Je overtreed de vervoersvoorwaarden dus zal men je er op aanpakken. Openlijk op een bord zal dus niet lukken.

Het staat me bij (Radio online? Twitterradio?) dat er via Twiitter zo'n dienst al is. Je moet dan het kaartje verstoppen ergens in een stapel kranten/boeken/tijdschriften van een tijdschriftenhandel of zo, waarbij dan twitter gebruikt wordt om uit te wisselen waar het kaartje ligt.

Dat zal misschien niet eens zoveel zin hebben. Ik ben zelden voor 19.00 op het thuisstation, na de spits dus en tja, al die kaartjes hebben een datum he...

Prima idee, maar in de buurt van het station ophangen zal niet gedoogd worden. Je zou het via een soort Stationsmarktplaatstwitter.nl op de dag zelf moeten verkopen tegen gereduceerd tarief. Als alle dagaanbiedingen daar samenkomen, kun je kijken of er iets voor je bij zit en direct handelen op het moment dat je nog op het station op een afgesproken plaats staat. Er zullen wel snel meer conducteurs ingezet gaan worden, vermoed ik.

Ik ben misschien raar, maar als ik gebruik maak van een dienst, vind ik het normaal te betalen voor die dienst. Ik help mensen dan ook niet frauderen.

Ik vind dit een stom idee, en het valt me ook tegen dat er zoveel mensen hierboven het kennelijk normaal vinden om de NS of een ander groot bedrijf te belazeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100