Moet de overheid meer geld investeren zodat het openbaarvervoer goedkoper kan?

Treinkaartjes worden steeds duurder terwijl de files steeds groter worden. Vind jij het een goed plan dat de overheid geld in het openbaar vervoer steekt zodat het goedkoper wordt, met als gevolg dat meer mensen het nemen. Met als bijkomende handigheid dat je niet zo extreem veel geld kwijt bent aan de trein.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Het is natuurlijk belachelijk dat het reizen met de trein zo duur is dat je als autobezitter al goedkoper uit bent om met de auto te rijden als je met twee personen in de auto zit. Uit milieu oogpunt overweeg ik nog wel eens (mits er sprake is van een goede verbinding) om met de trein te gaan, maar de prijzen van het treinkaartje laten altijd al heel snel de balans doorslaan naar de auto. Waarbij ik dan ook nog wil opmerken dat ik een auto kan betalen. Voor de mensen die geen auto hebben (te duur) en dus gedwongen zijn om met het openbaar vervoer te gaan (ik praat nu niet over studenten met een OV, maar over bijvoorbeeld bejaarden of mensen met een bijstandsuitkering) is het reizen met de Nederlandse prijzen voor een treinkaartje praktisch onbetaalbaar.

Alleen als ze de commercialisering terugdraaien, alles weer opkopen en vervolgens goedkope kaartjes realiseren. Op een manier zoals het nu gaat, dus eerst voor veel te weinig geld de door de staat gedane investeringen verkopen aan een partij die er vervolgens flinke winsten mee probeert te maken op de lucratieve stukken en de matige en slechte verbindingen gewoon tegen de regels in wegbezuinigd, dan alsjeblieft niet. Laat ze dat dan maar lekker zelf oplossen.

Jazeker! Het wordt inderdaad steeds duurder, belachelijk. Om de redenen die jij noemt inderdaad :)

Ja. Maar..... Onderzoek wijst uit dat mensen, zelfs als het OV gratis wordt, ze nog hun auto niet uit te slaan zijn. En, als je de privatering van de bedrijven terugdraait, dan krijg je allemaal ambtenaren op de bus. Zzzzzzzzzzzz.

Nee. Ik ging nog niet met het OV als ik geld toekreeg.

Als het gratis word en het kan ook nog op tijd dan wil ik er wel eens over nadenken, of dat het zin heeft om met het openbaar vervoer te reizen...

Als het gratis wordt wil ik er nog wel eens over nadenken. Een collectebus is tot die tijd de enige bus waar ik nog wel eens aandacht aan wil en zal besteden.

Als de overheid de moed had om het gratis te maken dan konden ze het geld dat de file kost gebruiken om het gratis vervoer te betalen... Vele vliegen in één klap, maar zo moedig zijn de Haagse Heren niet... Helaas...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100