rekenvraag?

ik heb een motorfiets, met een nieuwe voorband.deze is echter 8cm kleiner in omtrek, dan de originele band.
stel dat deze band er 2000(echte km) op zit, wat heeft de km teller dan te veel aan gegeven, in die tijd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

even wakker worden allemaal.... Ook al is de band 8 cm kleiner in omtrek, de velg geeft echt niet mee hoor, dus als je hem erop legt is ie gewoon opgerekt tot de omtrek van de velg. De gemeten afstand veranderd dus niet. Los daarvan wordt in de regel via het achterwiel de afstand/snelheid gemeten.

Wordt bij een morotfiets de omtrek van de banden gebruikt om de KM's te berekenen ? Lijkt me sterk. Ik denk eerder dat er ergens een sensor inzit die de omwentelingen telt. Dit zit ergens in de spaken verborgen zou ik zeggen. Maar om je vraag op te lossen dit kan je doen door : Als X de omvang is van de originele band. Dan geeft formule de formule 1 - (X-8)/X aan hoe groot het verschil is. Als de reele omtrek 50cm is dan is het verschil dus 16%.

Het licht eraan of bij die motorfiets de kilometers gemeten via het voorwiel (telleraandrijving) , dan krijg je een afwijking , of via de uitgaande as (kettingwiel) versnellingsbak gemeten wordt , dan heb je geen afwijking in de kilometerstand ondanks dat je voorwiel door de kleinere diameter sneller rond draait . Bij de meeste huidige motoren wordt de snelheid en kilometerstand niet meer via het voorwiel gemeten .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100