Bij motoren die in england rijden, zit het gas dan aan de rechter kant ipv links?

Je zwaait dan met je rechterhand naar andere motorrijders.
En zwaaien en Gasgeven gaat niet zo makkelijk met één hand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ook op het vaste land zit het gas rechts. Dit is bij alle motoren gelijk. Het stuur naar rechts verplaatsen in auto's wordt gedaan omdat je anders niet langs je voorganger kunt kijken bij inhalen. Dit is op de motor niet van toepassing

Ik heb eens kort opgezocht hoe je moet schakelen met een motor. Daar zeggen ze duidelijk dat de linkse hendel je koppeling is en je rechtse voor de voorrem. Dus denk ik wel dat dit een universele standaard is. Toegevoegd na 1 minuut: Trouwens moet je volgens de wet altijd 2 handen op je stuur hebben en mag je dus helemaal niet zwaaien. Ik weet natuurlijk niet of dat zo is in het VK.

Een Engelse motorfiets is, wat betreft bedieningselementen, geheel gelijk aan een exemplaar uit landen waar rechts gereden wordt. Alleen de koplamp kan iets anders afgesteld zijn wanneer er een deel in het glas zit dat de berm extra aanlicht. Bij personenauto's en trucks zit alleen het stuur aan de andere kant, de pedalen zitten wel in dezelfde volgorde en de versnellingen lopen ook van links naar rechts op. Verschil zijn koplampen en de spiegels, die zitten ook ook omgekeerd, bij een truck o.a. te zien aan dodehoek spiegel. De spiegel aan de stuurkant heeft een andere optisch verkleinende werking dan die aan de passagierskant. De koplampen worden zo ingesteld dat de berm aan de passagierskant extra licht krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100