Wie heeft ooit die extra stang op een herenfiets bedacht om die te onderscheiden van een damesfiets?

Een ervaren fietser zwaait met zijn/haar benen over de fiets om op/af te stappen, maar er kunnen toch wat 'ongelukjes' van komen vooral als je leert fietsen. En het zaakje bij de heren is toch wat gevoeliger neem ik aan. Ik snap die extra stang niet, want het frame van een damesfiets lijkt me net zo stabiel. En waarom is dat onderscheid er nog steeds?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die extra stang was niet extra, die was er als eerste . De diamantvorm geeft de fiets extra stevigheid. Het dames model is ontstaan,omdat de dames in die tijd lange rokken droegen en het een onelegant gezicht was om dame over een stang op te zien stappen.

Deze vraag is al eerder gesteld: http://www.goeievraag.nl/vraag/mannenfiets-hoge-stang.1620 http://www.goeievraag.nl/vraag/waarvoor-dient-stang-herenfiets-alleen.24452 Toegevoegd na 48 seconden: Met een stang is het frame steviger, maar dames droegen vroeger rokken, en dan kun je niet opstappen met zo'n hoge stang.

De herenfiets was er eerder dus die stang is niet bedacht voor de heren maar voor de stevigheid van de constructie. Toen de vrouwen ook gingen fietsen werd die stang eraf gelaten. Het is gissen maar gelijk de amazonezit op paarden een soort kuisheid was lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat daar hierbij ook zo is. Vrouwen met hoog opzwaaiende benen zal men wel onkuis hebben gevonden.

Het frame van een damesfiets is minder stabiel en stevig dan van een herenfiets en heeft gauwer de neiging om te "kwispelen". Maar hoe zou een dame in een strakke rok op een herenfiets moeten komen ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100