voorrang fietser of voetganger?

Een voetganger steekt het fietspad recht over, de fietser wil links af slaan.
Wie heeft voorrang, de voetganger dier recht oversteekt of de fietser die links afslaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeker de Fietser.... Want hij is een bestuurder en hij komt van recht!

Als de voetganger in dezelfde richting loopt als de fietser fietst, dan heeft de voetganger voorrang. Rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat altijd voor.

Ik heb het onderstaande tekeningetje gemaakt op basis van de door jou gegeven informatie. En op basis van dit tekeningetje, dan heeft de fietser voorrang. De voetganger steekt over. Dus recht door op dezelfde weg gaat hier niet op. Wanneer heeft een voetganger wel voorrang? - Bij rechtdoor op dezelfde weg - Zebrapaden - Wanneer de bestuurder uit een uitrit komt Toegevoegd na 24 minuten: In reactie op CjenCj. Nieuwe afbeelding bijgevoegd. In dit geval heb je dus inderdaad rechtdoor op dezelfde weg gaat voor. En dan heeft de voetganger voorrang.

Er is hier GEEN sprake van een voorrangssituatie. We hebben hier te maken met de rechtdoorgaanregel en geen voorrangsregel Rechtdoorgaand verkeer op de zelfde weg gaat voor afslaand verkeer. Het maakt niet uit of het hier nu een fietser betreft of een automobilist. Of dat hij u tegemoet komt of dat hij in de zelfde richting gaat als u zelf De voetganger gaat in deze situatie voor. MAAR De enige kanttekening is wel waarom de voetganger zich begeeft op het fietspad. Is er een trottoir of vop ter plaatste en heeft de voetganger er voor gekozen hier geen gebruik van te maken dan is de voetganger in deze in gebreke. Verkeerstechnisch hoeft de fietser er dan geen rekening mee te houden daar de voetganger zich niet op de voor hem aangewezen en dus verplichte plaats op de weg bevindt. In deze specifieke situatie moet de voetganger dus de fietser voorlaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100