waarom heeft een heren fiets een buis en waar dient hij voor alleen om iemand voorop te zetten anders zou ik het niet weten??????????

als de wielrenners fietsen zonder buis is nog lichter

Weet jij het antwoord?

/2500

word de fiets steviger van

De buis zat van oorsprong al op de fiets, maar het model van de fiets is aangepast met de kromme stang als op een damesfiets. Dit werd gedaan zodat dames (met hun rokken) ook konden fietsen. Fietsen met een (lange) rok én een stang (als op een herenfiets) is praktisch onmogelijk.

Dat heeft met de vorm te maken, die is driehoekig en dat is stevig. Toegevoegd na 58 seconden: Bij dames hebben ze dat juist niet gedaan vanwege de rokken. Op deze site vind je er info over. http://www.willemwever.nl/node/11233

Dat zou het ei van Columbus zijn. Ware het niet dat het weglaten van de bovenste buis juist de starheid van het frame ernstig in gevaar brengt, om dezelfde starheid te garanderen dient men de onderste buis dusdanig te verstevigen dat het gewicht juist toeneemt in de plaats van afneemt. Overigens mag je niemand voor op de stang (van de fiets) nemen, belemmerd te veel in het besturen van het voertuig.

Vroeger hadden alleen mannen fietsen en hebben ze een zo stabiel mogelijk model gemaakt met een stang in het midden op die manier is er sprake van een drie hoek dat is een van de sterkste vormen. Maar toen vrouwen ook fietses kregen was dat toch niet zo handig omdat hun vroeger altijd lange rokken droegen. Daarom hebben ze de stang daar aangepast en of heel laag onderin gedaan of een extra nasst de normale.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100