is er een maximum snelheid aan fietsen gebonden?

Mijn elektrische fiets gaat nu 46km/u (gps snelheid). Is dit toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is geen maximale snelheid die je zelf fiets dus zonder enige vorm van ondersteuning. Geloof dat in frankrijk ooit iemand is bekeurdt voor het te hard fietsen. Dit zou je even kunnen googlen. Tijdens mijn opleiding fietstechnicus hebben we dit onderwerp wel eens besproken. Er geldt in nederand geen maximale snelheid voor fietsers mits dit is zonder enige ondersteuning, een spartamet mag dus ook maar maximaal 25 km/u.

Brommers mogen in Nederland maar 45 km/u. Dus als Brommers al niet eens 46km/u mogen, dan Fietsen al helemaal niet.

nee, je mag maximaal 25 km per uur.

Een snelheidslimiet op een weg geld voor alle voertuigen, dus als er ergens staat dat je 30 km/pu mag en je gaat met je fiets 46 ben je dus in overtreding

Er is geen maximumsnelheid voor fietsers als je zelf trapt. Maar dan kan een fietser die zo hard rijdt in de bebouwde kom nog altijd beboet worden volgens artikel 5: gevaar opleveren voor het verkeer. Maar voor een electrische fiets zonder te trappen is de maximumsnelheid 25 km/h.

Een e-bike (dus ZONDER rijbewijs en kenteken) mag trapondersteuning bieden tot max. 25km/h. alles wat je hierboven zelf fietst is toegestaan, maar dan valt de motor stil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100