Vraag voor mensen met een omafiets.

Waar niet je op letten bij het kopen van een omafiets, wat is het eerste dat stukgaat, welk merk heb jij, en gaat de fiets snel kapot?
En nog andere tips als je er een gaat kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een fiets van halfords van ongeveer 200euro. Het is geen bekend merk, weet ook zo niet precies hoe hij heet. Iets met "royal". Maargoed, ik heb dus een standaard die je in moet klappen achter op je fiets, zo'n oud standaard. Daar was binnen een dag het nopje al van verdwenen waardoor mijn fiets niet meer stabiel staat. Hij is 2x gevallen. Ik heb 2 gaten in mijn zadel. Mijn koplamp was op batterijen, en ging binnen 3maanden kapot. Ik heb een kettingkast die dicht zit met een soort stof. Daar ging zo de trapper van de fiets naast mij doorheen en is dus ook niet heel stevig. Verder wat een heel bekend probleem is, is de vering onder het zadel. Deze zakt nog wel eens door de ring heen waardoor je zadel scheef zit, dit krijg je ook niet meer recht zonder hulp van een fietsenmaker. Ik vond dat ik een miskoop had gemaakt, maar na al deze dingen fietst hij nog steeds heerlijk. En ja, voor dat geld kan je ook niet veel meer verwachten denk ik dan altijd. Ik zou de volgende keer dus kijken naar een omafiets in een hogere prijsklasse met een normaal standaard. en vraag altijd naar de garantie en verzekering. Wat er onder valt, want mijn lamp werd bijvoorbeeld niet vergoed terwijl dat wel een technische fout was. :) laat je dus niet wijs maken dat een fiets van 200euro ook een goede kwaliteit heeft, echt niet waar ;)

Ik heb er 1 maar wel van het goedkoopste merk. Je moet op de dingen letten waar je met een andere fiets ook op moet letten , niks bijzonders. Misschien ff kijken of het stuur roest vrij is. Een heel goed merk is Old Dutch. Succes !

Ik heb er eentje van aldo, rijdt.heel goed! Het eerste wat stuk ging bij mij waren de lampen. En de assen zijn aardig verroest, maar als je je fiets in een schuur zet gebeurt dat waarschijnlijk niet. (mijn fiets staat altijd buiten, ook als het hard regent). In het algemeen gaat hij niet snel kapot.

ik heb Rivell, goede bak/omafiets voor €350,- Het enige probleem is dat er wat schroefjes losser en losser gingen zitten, daardoor hoor je irritante geluiden als je fiets. Ik heb het opgelost door gewoon om het half jaar bij te schroeven.

Ik heb een Old dutch (is van Batavus dacht ik) en heb 0 problemen de fiets heb ik al minstens 5 jaar. Je betaald misschien wel meer in de aanschaf waarde maar dit is het dubbel en dwars waard!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100