Waarom staan bij de slagbomen van bruggen bordjes met de tekst " bomen dalen automatisch " ?

Als ze automatisch zouden dalen dan zouden in mijn ogen er flinke ongelukken kunnen gebeuren met slagbomen die op auto's en ( brom) -fietsers terecht komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de slagbomen worden op afstand "bediend"ergens in de provincie zit een mens alle bruggen uit dat gebied te bedienen. Hij/Zij ziet schepen liggen, aha de brug moet open Knop indrukken even wachten , eerst de bel, dan de slagbomen en vervolgens de brug open er zit voldoende tijd tussen de eerste en de tweede stap om te maken dat je van die brug afkomt. Maar die brugwachter kan niet zien of er iemand rijdt. Vandaar

Daar wordt mee bedoeld, dat er geen mens zit om ze te bedienen. De weggebruikers moeten sowieso stoppen als de lampen aangaan. Dan gebeuren er geen ongelukken.

voordat de bomen naar beneden komen gaan er lampen knipperen en klinkt er soms ook nog een geluidsignaal (bel, zoemer, "wilt u de brug verlaten" oid) je hebt dus tijd zat om de brug op dat moment te verlaten. pas daarna gaan de bomen automatisch naar beneden. En ja, ben je dan zo eigenwijs om dan nog niet weg te zijn, dan heb je dus inderdaad kans dat de boom op je auto/fiets terecht komt..maar dat is dan eigen schuld dikke bult.. (of flinke deuk..)

Voordat de bomen automatisch gaan dalen (nadat er uiteraard het signaal is dat er een schip in aantocht is), gaan er uitgebreide licht- en geluidssignalen aan vooraf.

De slagbomen gaan dan wel automatisch naar beneden, ze zijn wel beveiligd dat ze stoppen wanneer ze iets/iemand raken. Veel meer dan een deukje of bult kun je dus niet oplopen. Maar je bent gewaarschuwd door de bordjes en vaak knipperlicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100