Maximale belasting trapper van fiets?

Ik heb een Union fiets. Hoeveel kilo kan de trapper hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt sowieso op 1 pedaal staan, ook als zwaar persoon. Dus ik schat zo'n 200kg belasting. De pedaal zit met een duim-dikke schroefdraad aan de cranks van de fiets geschroefd. Ik denk dat het zwakste punt de velgen/spaken-constructie is, of als je de stoep op-en=af gaat, zouden het ook de las-punten kunnen zijn (zeker bij een dames-model). Als je trapper echt heel oud en verroest is, gaat de belasting vanzelf lager worden. Als een 200kg persoon "op de trapper gaat springen", zou het ook nog fout af kunnen lopen. Maar in principe is het allemaal gehard staal, dat best veel kan hebben.

Ik heb ook een postcodeloterijfiets, hoeveel kilo de trapper kan hebben staat niet in mijn instructieboekje vermeld wel het volgende: Gewicht fiets 20kg. Max. gewicht berijder 100 kg. Max. belasting bagagedrager 25kg. Max. belasting voordrager 10 kg.

Aangezien men bij het opstappen altijd even "stept" en daarbij kracht zet, zal de draagkracht van de pedaalas toch gauw op een 150 a 200kg liggen. Of dit bij een Union afwijkt, is mij niet bekend, wel dat het een chinees product is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100