Ben ik schuldig of niet? (auto/brommer)

Brommer/auto > Er stond een auto aan de kant van de toekomende auto geparkeerd. Deze auto besloot uiteindelijk midden op de weg te gaan rijden. En mij geen ruimte te geven om te passeren, dit scheelde nauwelijks. Uit woede heb ik z'n spiegel eraf geslagen en ben gestopt z'n 200-400 meter verderop om de brommer netjes neer te kunnen zetten zodat die niet in het pad stond.

Deze meneer beweert dat ik schuldig ben en hij ook aangifte doet vanwege "het verlaten van een plaats delict" (terwijl ik gewoon gestopt ben)

1 : Ben ik schuldig voor het verlaten van een plaats delict, terwijl ik 200-400 meter verderop netjes gestopt ben?

2 : (Misschien niet de juiste keuze om tegen ze spiegel te slaan, maar deze man dreef mij dan ook in de goot en was behoorlijk pissig) Wordt dit verzekerd/kan hierop aangifte gedaan worden terwijl hij op mijn "rijbaan" reed in de straat?

Alvast bedankt,
P.J.

Toegevoegd na 1 minuut:
De auto passeerde met ruimte de geparkeerde auto (waardoor hij dus makkelijk helemaal op mijn weghelft zat en mij voor 5% ruimte gaf)

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel dat de autobestuurder het spel hoog gaat spelen, hoe liggen dan zijn en uw kansen: Voor het verbod van verlaten van de plaats ongeval is een formulering: ‘door wiens gedraging een verkeersongeval is veroorzaakt’. Je kunt je dan een situatie voorstellen waarbij een bestuurder schade aanricht of oploopt terwijl er geen direct contact is tussen de voertuigen. Er is wel schade, in dit geval de schade aan de spiegel, het gevolg van het gedrag van een van de verkeersdeelnemers. Bij ongeoorloofd verlaten van de plaats van het ongeval is het ook van belang dat degene die de plaats van het ongeval verlaat "weet of redelijkerwijs moet weten dat hij de gevolgen heeft veroorzaakt”. Er is echter een vervolgingsuitsluitingsgrond. Wanneer de bestuurder, die de plaats van het verkeersongeval heeft verlaten, zich binnen twaalf uren na het verkeersongeval uit eigen beweging meldt bij de politie en zijn identiteit en die van zijn motorrijtuig bekend maakt, is hij niet langer strafbaar en kan hij niet worden vervolgd wegens overtreding van artikel 7 WVW. U bent ongeveer 200 tot 400 meter doorgereden en hebt daarna vrijwillig of gedwongen uw identiteit bekend gemaakt. Ruim op tijd. Strafbaar wegens ongeoorloofd verlaten van de plaats van een ongeval is dus absoluut geen sprake.  Wie moet opkomen voor de kosten van de kapotte spiegel wordt bepaald door de verzekeringen onderling,  als u beide besluit het niet ondershands te regelen.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0006622/2017...
https://www.advocaat-verkeersstrafrecht.nl...
https://www.rijbewijsingevorderd.nl/kennis...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100