Waarom trekt mijn Puch Maxi n DGR niet/slecht op?

Zoals als de titel al zegt, mijn puch maxi n DGR trekt heel slecht op. Voorheen deed hij het perfect maar sinds pas werkt hij slecht. Hij start wel en rijd wel maar soms dan heeft gas geven helemaal geen zin en als ik teveel gas geeft zakt hij een soortvan uit. Ik heb zelf niet veel verstand van brommers dus daarom vraag ik het jullie. Ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft, maar nadat ik een keer door een redelijk grote plas heenreed treedde deze problemen op. Weet iemand hoe dit komt en hoe het op te lossen is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan verschillende oorzaken hebben. Maar aan je verhaal te lezen zit er vermoedelijk ergens rommel die moet worden verwijderd. Het volgende zou je zelf kunnen doen: Vuil in de benzineleiding kun je kwijtraken door stilstaand met de brommer op de standaard met een paar keer flink gas geven. Elke motor van een brommer heeft voldoende zuurstof en brandstof nodig. Behalve de afstelling van de juiste verhouding kan er ergens ook rommel tussen zitten. Wat je kunt doen is het luchtfilter (als dat er nog op zit) en de carburateur (vooral sproeier!) schoonmaken dat lost dit soort problemen meestal wel op. https://www.youtube.com/watch?v=OAvAvmifCKg https://www.youtube.com/watch?v=iTJozGAUJRs Oude carterolie dien je overigens tijdig te vervangen. Doe je dat niet en laat je de olie te stroperig en donker worden kan dat voor vermogensverlies zorgen (en schade aan je motorblok). Laat het volgende over aan iemand die weet wat hij doet: Check ook of het motorblok aan het "zweten" is, dat zou een indicatie kunnen zijn dat er te weinig compressie is. Dat is meestal ook goed te horen aan het sissende geluid uit het motorblok. In dat geval kun je het blok loshalen en nieuwe pakkingen plaatsen, let daarbij op dat je bij het monteren van het blok weer de bouten kruisgewijs evenredig aandraait en ze vooral niet forceert zodat ze breken. Succes.

Onderaan de carburateur zit de vlotterkamer , als je die er af schroeft kan daar vuil of soms water in zitten Daar zit ook de sproeier, een klein koper schroefje met een gat er in, die zou (deels) verstopt kunnen zitten Als je gas geeft krijgt de motor meer lucht en hoort hij ook meer benzine te krijgen , en dat gaat niet als de sproeier verstopt zit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100