Rechterhandrem scooter remt niet meer, wat te doen?

Ik reed vanochtend van een helling af en remde af om de bocht aan het einde te kunnen maken, maar opeens deed mijn rechterhandrem van mijn sym mio 50 het niet meer. Ik kan deze rem helemaal indrukken, staat geen kracht meer op en remt dus ook niet.

Wat kan ik hier aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Remkabel aftellen of vervangen. Toegevoegd na 34 seconden: afstellen

Dit probleem kan vijf oorzaken hebben: 1) De remkabel is uitgerekt. Je kunt hem dan stellen met het stelschroefje aan de kabel bij het achterwiel 2) de remkabel is los/gebroken. (laten) vastzetten en hij remt weer 3) de remcylinder(s) zijn kapot. Laten vervangen door een specialist 4) de remolie is eruit of onvoldoende. Bijvullen door een specialist. Dit is erg lastig zelf te doen omdat je voor het ontluchten een speciaal apparaat nodig hebt (je kunt het zelf, maar is een rotklus) 5) Je trommelremblokken zijn versleten. Laten vervangen door de specialist en gelijk de olie laten vervangen.

Als je ervaart dat de rem van de scooter niet meer optimaal werkt kan het zijn dat één van de remonderdelen niet meer werkt. Dat kan in bepaalde situaties wel levensgevaarlijk zijn als de scooter niet optimaal remt. Een scooter rem bestaat uit veel onderdelen die na verloop van tijd verslijten. Ga dus naar een erkende reparateur en knutsel niet zelf als je er totaal geen verstand van hebt. Meestal is het een plaatselijk defect en hoeft niet het hele remsysteem te worden vervangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100