Moet je perse rijlessen hebben gevolgd voor een scooter rijexamen?

Wanneer ik 16 word, wil ik graag examen gaan doen voor mijn scooter rijbewijs. Hier zijn de nodige kosten aan verbonden. Nu is mijn vraag dus ook, kan je examen doen -met als eindpunt een geldig rijbewijs- zonder hier voor praktijk en theorie lessen te hebben gevolgd? Los van of het dan te halen valt of niet. Dan kan ik eventuele lessen nemen bij famillie op privé grond.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het praktijkexamen voor de bromfiets moet worden aangevraagd door een erkende rijschool. Dit kun je dus niet zelf doen. Je zult je dus sowieso moeten aanmelden bij een rijschool. Als je al kunt scooter rijden, doordat je bijvoorbeeld al les hebt gehad van een familielid, zal dit blijken uit het aantal lessen dat je nog nodig hebt. In overleg met je rijschool zal er bepaald worden wanneer je klaar bent voor het examen. Het is dan ook aan te raden gewoon, minstens een paar, lessen te nemen bij een rijschool.

Nee, dat hoeft niet. Theorie kun je zelf plannen bij CBR en de praktijk kun je ook gewoon doen zonder lessen. Vroeger toen ik 16 werd bestond dit allemaal niet en kreeg ik een brommer voor mijn verjaardag en het is ook (bijna) altijd goed gegaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100