kan ik nog een extra boete krijgen?

Ik heb een boete gekregen voor te snel rijden op de bromfiets. Mij is niet gevraagd of ik een rijbewijs heb om op een bromfiets te rijden nu heb ik ook geen rijbewijs. Ik krijg dus een boete thuisgestuurd via de officier van justitie. Kan ik nu als nog een boete krijgen voor het niet hebben van een rijbewijs ? Of word hier verder niet meer naar gekeken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt er vanaf. Als je geflitst bent, wat me heel onwaarschijnlijk lijkt op een bromfiets, word de boete naar degene gestuurd die het voertuig op zijn/haar naam heeft staan (om een voertuig te registreren heb je een geldig rijbewijs nodig). Als je staande bent gehouden door de politie zullen ze je altijd om je rijbewijs vragen. Als je die niet bij je hebt of helemaal niet hebt, krijg je direct een extra boete voor het rijden zonder rijbewijs. Het documentnummer van je rijbewijs word namelijk altijd vermeld op "de bon". Als je een auto of motor rijbewijs hebt, heb je automatisch ook een bromfiets rijbewijs. Als dat het geval is, hoef je je geen zorgen te maken over een extra boete.

Ik denk dat je hier geen boete voor krijgt omdat ze er helemaal niet naar hebben gevraagd. Hebben ze wel naar je id gevraagd? zoniet wordt de boete opgestuurd naar degene van wie die scooter is.

Ja, boete voor het rijden zonder rijbewijs kan je ter zijne tijd gewoon verwachten. Enkele jaren geleden zou je er gewoon mee weg gekomen zijn, maar helaas voor jouw dat de politie tegenwoordig met een vernieuwd systeem werkt, waarbij de systeem automatisch al aangeeft dat jij geen rijbewijs hebt. Deze boete kan je +/- 6 weken na het betalen van je huidige boete verwachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100