Mijn brommer is orgineel en rijdt 50 a 55 km/h, terwijl 45 km/h maar is toegestaan. Kan ik hier een bekeuring voor krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, daar geven ze geen bekeuring voor, dat ie dat kan. Als jij niets aan je brommer gewijzigd hebt tenminste. Je moet je overigens wel overal aan de maximumsnelheid houden ook al kun je harder. Daar kun je wel voor beboet worden. Met name de maximumsnelheid op (brom)fietspaden in de bebouwde kom is laag, 30km/u. Dan moeten ze je wel meten trouwens.

Het gaat niet om de snelheid die een brommer kan bereiken, het gaat om het vermogen dat de brommer levert. Bereikt de brommer met het maximale vermogen een snelheid die hoger ligt dan de toegestane snelheid is er niets aan de hand, is het vermogen hoger dan heb je toch een probleem. Rij je sneller dan de toegestane snelheid dan krijg je wel een bekeuring voor de snelheidsovertreding en gegarandeerd een bezoek aan de rollerbank om het vermogen te controleren. Toegevoegd na 1 minuut: rectificatie: maximale vermogen = maximale toegestane vermogen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100