Mag een opgevoerde snorscooter(blauwe kenteken) van 45km/u de weg op MET helm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, deze mogen officieel maar 25km/h dus maakt niet uit wat je draagt. Je mag er zelfs eigenlijk helemaal niet meer op rijden.

Nee je mag met een opgevoerde brommer niet rijden op de openbare weg ook al heb je een helm op. Reden hiervoor is dat hij voor deze snelheid niet geschikt is en dat mensen hem niet goed kunnen herkennen als zijnde bromfietser.

De nederlandse wetgeving gaat uit van de type goedkeuring van een voertuig. Jou snorfiets/scooter is enkel goedgekeurd voor alle wettelijke bepaling die daar mee samen gaan. Wil jij met je snorfiets/scooter verder gaan als bromfiets/scooter dan zal je deze moeten laten keuren bij de RDW om op het kenteken het type voertuig te laten wijzigen. Deze procedure is niet onmogelijk, maar duur en omslachtig. Zonder wijziging van het type voertuig is het antwoord dus nee.

Bronnen:
www.hanze.nl/NR/rdonlyres/BB8B6F2D.../Voer...

Neen. Blauw= max 25 km/u, geen helm en op fietspad

Officieel niet maar omdat hij maar weinig te hard gaat kun je er wel een bekeuring voor krijgen als je een rollenbank tegenkomt. Een helm op is natuurlijk altijd goed voor de veiligheid, zelfs fietsers doen het.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100