wij willen met onze nieuwe aanwinst, een stalen vlet met kajuitje v 6m van dordrecht - amsterdam varen. is dit te doen met een honda 4 takt 5 pk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zal dan druk bevaren routes met binnen scheepvaart moeten vermijden ander kan het nog wel eens gevaarlijk worden. Stippel een route uit over kleine vaarwegen.

Ja, dat is te doen maar je zal rekening moeten houden met een fikse vertraging doordat je veel sluizen zal moeten nemen. En iedere sluis kost geld. Daarnaast is 5 pk motorvermogen niet al te veel zodat je op plaatsen waar beroepsvaart de overhand heeft, je zal moeten aanpassen. Dat betekent zoveel mogelijk onder de wal aan stuurboord blijven en bij oversteken heel goed oppassen. Voor je het weet heb je een containerduwboot over je heen. De gevaarlijkste punten op de route liggen op de Noord (bij Dordrecht) en de kruising Beneden Merwede Oude Maas en Hollandsche Ijssel. Dit is het drukst bevaren deel door de beroepsbinnenvaart van Europa. Eenmaal op de Gouwe en de Oude Rijn via Alphen a/d Rijn naar boven gaat het allemaal wat gemoedelijker. Richting Haarlemmer Meer en dan doorsteken naar Amsterdam is allemaal 'slootwerk'. Dus Aye aye, kapitein!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100