Waarom start me buitenboordmotor niet meer na winterstalling ?

Wat kan ermee aan de hand zijn ? En als het redelijk makkelijk zelf te doen hoe moet dit dan ? Het is een oude motor en in de zomer deed die het wel goed na 3 - 5 keer trekken startte die gewoon wat kan er mee zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bougie , vuil ? Even er uit draaien dan met aansteker vuil weg branden en dan evt een schoon schuur papier er langs . Even doorstarten zo dat benzine de kans krijgt door de leiding te komen . Of ja pas ook op dat de motor niet verzuipt . In dien je aan het koord trekt draait de schroef ? Ja , dan zit het blokje meestal niet vast . Ps laat je motor NIET zonder water draaien , hij heeft water Vd koeling nodig .

Dat is meestal bezinksel in 1 of meerdere van de brandstoffilters! Dus ff de filters schoonmaken. Meestal is het probleem dan opgelost. oxidatie kan ook een boosdoener zijn.

carburateur schoonmaken.de vlotterkamer eronder uit schroeven,die leeggooien, eventueel sproeien en doorblazen.Daarna in elkaar zetten, weer benzine er in pompen en dan moet ie het doen! En alleen nieuwe benzine gebruiken,geen oude!(bij mengsmering) Oude benzine verrubberd.Succes!

Bij oudere motoren zoals jij aangeeft wil na de winter de vlotternaald nogal eens blijven hangen. Check dat eerst eens, en let op dat je de choke gebruikt maar verzuip hem niet!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100