kun je een boot trager maken?

ik ben van plan een boot te kopen echter wil ik geen vaarbewijs halen.
een vaarbewijs is nodig als hij sneller dan 20 kilometer per uur kan.
de boot die ik gezien heb kan dat.

is er een mogelijkheid deze boot trager te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen enkel probleem. Leg wat zakken zand/grind zo dicht mogelijk bij de boeg.

Je zou de spoed (hoek van de bladen) van de schroef kunnen laten aanpassen maar weet niet of dat wettelijk genoeg is want in theorie kan de boot nog steeds harder dan 20

je zegt dat je geen vaarbewijs wilt halen, dat is dus afhankelijk van de snelheid van de boot, maar niet alleen daarvan ! bij een boot van 15 meter of langer is eveneens een vaarbewijs verplicht... antwoord je kunt een boot trager maken met een lichtere buitenboordmotor. 4 pk is voldoende om zonder gevaar minder dan 20 kilometer per uur te varen.

e enige optie is een lichtere motor, als je een zwaardere hebt en deze "traag" maakt, zal voor de politie niets uit maken.

Je kan de motor laten begrenzen door een erkend bedrijf, deze verzegeld een onderdeel van de motor( bij elke motor weer verschillend) tevens zal je een certificaat krijgen dat je boot niet sneller dan 20km/uur kan.

Je maakt iets tussen de gashendel zodat je niet meer gas kunt geven Dit moet zo zijn dat je dit niet makkelijk kan verwijderen onder het varen anders geld het niet De regels zijn op het moment van aanhouding mag je boot niet harder dan 19 km pu Hoe je dat maakt is hun een rotzorg Certificaten is oplichting

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100