Ik wil graag een 2-takt buitenboordmotor ELECTRISCH maken. Wat voor elektromotor (DC) kan ik het best gebruiken?

minimaal 48 volt. Er moet wel een beetje vaart in zitten (ik hang hem aan een placom bootje, 3,5 meter lang)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vraasg is me niet helemaal duidelijk maar als je de motor wilt aanpassen moet je het blok verwijderen en daar een electromotor voor in de plaats zetten. De aandrijfas en de stang voor de keerkoppeling moet je blijven gebruiken. Je kunt dan het beste een borstelloze motor gebruiken en een goede ESC (Electronic Speed Controller) Deze stuurt de motor aan. Dit is echter een zeer kostbare zaak. Om voldoende vermogen te krijgen moet je een zware regelaar hebben. Ook is een auto-accu niet geschikt om te gebruiken en zul je minimaal een semi-tractie accu moeten hebben. Alternatief is om de motor rechtstreeks in het schroefhuis te zetten en de regelaar bovenin de motor. Een electromotor heeft vanaf de start het maximale koppel tot zijn beschikking dus het is best mogelijk. In kleine modellen wordt het veelvuldig gebruikt. Kijk ook eens in het schependeel op het modelbouwforum. Daar kun je veel detailinformatie krijgen hoe je dit aan zou moeten pakken. Reken echter niet om met een paar tientjes klaar te zijn. Overigens wel een interessant project :)

Bronnen:
www.modelbouwforum.nl

Een 2 takt motor kun je beter vervangen door een elektromotor. Als je hem elektrisch gaat maken krijg je een hoop energie verlies omdat je de zuiger voor niks op en neer moet laten bewegen.

Oplossing is een defecte buitenboordmotor te gebruiken, motor verwijderen en op de aandrijfstang een tandwiel te plaatsen die een riem kan aandrijven. Je gebruikt een govecs motor eventueel van een kw of 3.3 Lektrica en sluit deze aan op een sevcon controller die geheel in te stellen is. Motor is overclockbaar tot 10 kw dus waterskiën is dan zelfs en optie! Lithiumpakket erop 72 v 40 ah en varen maar !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100