hoeveel km/h kan een rubberboot van 39kg met een 5 pk buitenboordmotor er achter?

omdat ik ben 14 heb veel ervaring met (motor)boten maar je mag vanaf je 18e pas een vaar bewijs dus kan deze combinatie sneller dan 20 km/h?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt helemaal aan het soort rubberboot, wat voor bodem, wat voor schroef, hoeveel wegen de personen in de boot etc..

Als je boven de 20 km/h uit komt ( vaak als de boot in plane is ) heb je een vaarbewijs nodig.

Het zou mijn niet verbazen als ie het haalt. Ik heb een rubberboot van 2,30m. die zal ook een kilo of 40 zijn. Ik heb geen vaste bodem maar houten panelen. Mijn motor is 3,3 pk en als ik alleen vaar kan dat bij vlak water best hard gaan. Ik denk dat ik de 20 niet haal. Echter met 5pk denk ik dat ik dat wel zou halen. Als je zelf lichter bent dan ik (niet zo moeilijk) en de bodem is vast dan ga je het zeker halen. De regels: Onder de 12 jaar is het verboden om een gemotoriseerd schip te besturen. Het is wel toegestaan om met een vaartuig van maximaal 7 meter lengte te zeilen, kanoën, roeien of te waterfietsen. In het Binnenvaartpolitiereglement (BPR) gebied, dat op bijna alle Nederlandse wateren geldt, mag vanaf 12 jaar met een open boot van maximaal 7 meter lengte gevaren worden die vol gas niet harder dan 13 km per uur kan. Dat is bijvoorbeeld een rubberboot met maximaal 3 pk. In het Rijnvaartpolitiereglement (RPR) gebied, zoals op de Boven - Rijn, Waal, Pannerdensch Kanaal, Neder - Rijn zijn ze strenger. Hier mag pas vanaf 16 jaar met een open boot tot 7 meter, die niet harder kan dan 13 km/uur, gevaren worden. Indien in het bezit van het vaarbewijs mag vanaf 18 jaar met een snelle motorboot gevaren worden die vol gas harder dan 20 km/uur kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100