Wat is de mengverhouding van een mercury 4.5 pk 2 takt buitenboordmotor?

Ik heb een mercury 4.5 pk 2 takt buitenboordmotor en weet de verhouding niet. Eersteninstantie had ik de verhouding 1:50 geprobeerd maar dat rookte heel erg. Maar ik weet niet of de rook aan de motor lag of omdat het te vettig werd door die 1:50. Ik durf het niet aan om meteen 1:100 erin te doen. Weet iemand de mengverhouding? Het is trouwens een oude mercury. Foto van motor in de bijlage.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zelf heb een 7.5 PK versie van deze motor gehad. met een Thunderbold ontsteking. Hier ging 1 op 50 in. Stond ook aan de zijkant van de motor. Hij rookte altijd wel wat. Maar als hij op temperatuur was dan viel dat wel aardig mee

Voor een Mercury van die leeftijd is een mengverhouding van 1:50 voorgeschreven. Gebruik wel tweetaktolie die specifiek gemaakt is voor buitenboordmotoren en niet bijvoorbeeld voor bromfietsen of crossmotoren. De omstandigheden waarin buitenboordmotoren gebruikt worden zijn heel anders (vocht!) en ook de bedrijfstemperatuur is veel lager. Ga naar een watersportzaak en vraag om TC-W3 olie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100