Waar kan ik testen of ik nog mag auto rijden?

Bijvoorbeeld door ziekte of omdat men nu al ouder is. Is er een instantie waar ik dit kan testen of het nog mag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het finale antwoord 'ja' / 'nee' is bij mij door het CBR uitgesproken. Toen ik ziek werd heb ik een eigenverklaring van het cbr ingevuld. Die liet mij testen door een voor mij onbekende neuroloog bij een ziekenhuis waar ik niet onder behandeling was. De uitslag van de neuroloog wordt door de arts van cbr bekeken, en hij/zij heeft het laatste woord. Voordat ik bij het cbr een eigenverklaring heb aangevraagd heb ik gewoon bij een rijschool een testrit gemaakt met een instructeur ernaast.

ANWB.

Zodra je een redelijk vermoeden hebt dat je gezondheid wel eens onvoldoende zou kunnen zijn, dan ben je wettelijk verplicht om een 'eigen verklaring' (af te halen bij het gemeentehuis) in te vullen. Op basis van je antwoorden op die verklaring kan het CBR besluiten om je te testen. Die test mag je geen examen noemen, dat is het niet. Er wordt getest of je functies voldoende zijn om veilig (voor jou en anderen) aan het verkeer deel te nemen. Mocht je een ongeval krijgen en de verzekering krijgt er lucht van dat je eigenlijk die 'eigen verklaring' had in moeten vullen, dan loop je risico dat je niet verzekerd rondrijdt....of in elk geval in een stevig juridisch conflict verzeild raakt, en in elk geval erg arm wordt. Ik zou die risico's niet willen nemen.... Nog naast de risico's die je anderen laat lopen, als je het echt vermoed...

Een eerste indruk krijg je al door een rijles te nemen. Vertel de instructeur wat je bedoeling is met die les. Wil je meer, dan kun je naar de ANWB gaan. Of een Eigen Verklaring Gezondheid (of hoe die ook weer heet) invullen, waarna het CBR beslist of je een rijvaardigheidstest moet afleggen.

Volgens mij is het vanaf een bepaalde leeftijd en bij bepaalde ziekten verplicht om periodiek een medische keuring te ondergaan. Dat was om de 5 jaar. Toendertijd werd er een melding van verzonden. Bij ons (mijn vader) was dat via de gemeente. Toegevoegd op 06-05-2009 20:17:01 Bij kleinere gemeenten lukt het over het algemeen wel om telefonisch informatie te vragen.

het cbr is de enige instantie die kan/mag testen of je nog kan/mag rijden. Kan op eigen verzoek worden aangevraagd, kan door melding van medisch specialist of politie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100