Waarom krijgt niet iedereen die ingeschreven staat bij RDW/CBR een berichtje als er een verkeersregel wijzigt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is omdat een verkeersregel voor iedereen geldt, niet alleen voor degene die volgens de gegevens in het bezit is van een voertuig of een rijbewijs. Daar komt bij dat iedereen de wet behoort te kennen, dus ook de wegenverkeerswet. En de wetswijzigingen worden gepubliceerd op dusdanige wijze dat iedereen daar kennis van kan nemen.

in eerste instantie de vraag compleet verkeerd geïnterpreteerd. (bedankt voor de tip om te verwijderen btw) Ik denk dat op die manier iedereen informeren veel meer centjes kost ook dan de methodes die nu in ieder geval wel gebruikt worden. Bovendien worden met die methodes ook mensen bereikt die niet ingeschreven zijn bij het RDW/CBR en waar deze regels ook voor gelden. Kortom het zou een zeer kostbare actie zijn met maar half resultaat en dat zou toch wel enorm zonde zijn.

Het CBR heeft een vakblad "Reflector" waarop je jezelf kan abonneren en waarin je op de hoogte wordt gehouden van wijzigingen en aanvullingen. Het RDW zal dat waarschijnlijk ook wel hebben. Ook zijn er diverse sites van de overheid waarop publicaties / aankondigingen staan

De adres gegevens staan niet bij het CBr geregistreerd. Verder zegt de NEderlandse wet dat een ieder geacht wordt de wet te kennen. En wetgeving is pas wet als het in de staatscourant staat vermeld en dus voor ons leesbaar is. Feitelijk is het ene heel logische vraag die je stelt. De veiligheid is er immers bij gebaat. Ik denk alleen dat je direct de discussie krijgt moeten we dan elke wet huis aan huis verspreiden, welke wet is wel belangrijk en welk niet. Spotjes via postbus 51 nemen al een hoop weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100