Waarom koop je beter en benzine wagen in plaats van een diesel wanneer je bitter weinig kilometers op jaarbasis doet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik las laatst dat LPG vanaf 12.500 km per jaar goedkoper is dan diesel. LPG tegenwoordig is veilig, schoon en als je niet van het dieselgevoel van een diesel houdt is dat ook een optie. Ook omdat LPG tegenwoordig in kleine auto's kan worden ingebouwd, met behoud van garantie etc.

Weet niet hoe de verhoudingen momenteel liggen. Enige wat ik weet is dat diesel goedkoper is dan benzine, maar de belasting, welke je voor je auto moet betalen meer is dan een benzineauto. Hoeveel kilometers je moet maken om hier voordeel uit te halen, geen idee….

Omdat een dieselauto veel duurder is in de belasting. Het is dus handig om pas een diesel te kopen als je veel km per jaar rijdt (25.000 +) anders weegt de extra belasting die je betaald niet op tegen de iets duurdere benzineprijs. Weinig km per jaar = weinig tanken. Dus dan ben je nog altijd goedkoper uit.

Naast de wegenbelasting die 3 keer zo hoog is als de benzine is de aanschafprijs hoger. Onderhoud van een diesel is ook duurder. Die moet je uiteraard meenemen in de berekeningen.

Dieselwagens zijn duurder in aanschaf en in houderschapsbelasting. Dus het voordeel van goedkopere brandstof komt er pas uit als je jaarlijks zo'n 25- tot 30000 KM rijdt.

Dit komt doordat de vaste kosten (aanschaf, belasting, verzekering) van een dieselauto naar verhouding hoger zijn. Hoe de berekening verloopt is al eens bij een andere vraag aangegeven.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/goedkoper-d...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100