waarom heet de volkswagen kever ,de kever en de citroën eend,de eend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de volkwagen kever de vorm heeft van een kevertje, de citroen heeft als het ware een eendenbek. Ze zijn dus vernoemd naar het uiterlijke kenmerk waarmee ze op een dier lijken. Denk ook een aan de 'snoek'. Toegevoegd na 1 minuut: De Citroen DS werd/wordt de 'snoek' genoemd, omdat de auto inderdaad kenmerken vertoond van een snoek.

De Citroën 2CV waggelde als een eend.....

De verklaring dat de kever op een kever lijkt, of er aan doet denken, klopt wel. Voor de 2CV geld dat de term (lelijke) eend alleen in Nederland wordt gehanteerd en verwijst naar het sprookje van het lelijke kleine eendje, omdat de 2CV werd gezien als het lelijke eendje onder de auto's.

Dat slaat gewoon op de vorm....Kort maar krachtig. Zijn beiden wel erge leuke auto's trouwens...

De Kever weet ik niet - zal wel zijn omdat hij de vorm van een kever heet - maar de Eend is zo genoemd omdat Nederlanders toen hij uitkwam het een lelijk eendje vonden (en noemden).

De kever zal zijn naam wel aan zijn vorm te danken hebben. Van de eend gaat het verhaal van het lelijke jonge eendje, dat uitgroeide tot een prachtige zwaan. M.a.w. de eend (auto) leek aanvankelijk niets, maar bleek later toch iets heel bijzonders te zijn.

De naam 'Eend' komt door een journalist die bij de introductie van de auto in een stuk schreef dat 'Citroen een lelijke eend heeft uitgebroed'. Het heeft niets met waggelen of het lijken op een eend te maken. Overigens heet de Eend ook in Duitsland 'die Ente'. In Belgie noemt men het 'een geit'.

Om je nog meer te pesten: Volvo heeft het model 'De Kattenrug' (: Gewoon omdat de daklijn op een kattenrug lijkt...

aanvankelijk noemde Volkswagen de 'kever' de 1200 of 1300, maar toen de naam 'bug' door een Amerikaanse journalist werd gebruikt en het door iedereen werd gebruikt nam VW de naam 'käfer' over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100