De auto die nauw aan de stoprand geparkeerd is

Als je auto 2,20 meter breed is, met een lengte van 3 meter en de afstand tussen de auto voor je is 10 cm, en de auto achter je heeft ook een afstand van 10 cm.

Hoevaak moet je minimaal je auto naar voren en achteren rijden wil je deze er zonder kras uit krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat kan niet, omdat de auto diagonaal gezien langer is dan de afstand tussen de ervoor- en erachterstaande auto.

Dan kom je helemaal niet meer weg. De ruimte is zo minimaal,dat 10 cm gewoon te weinig is.

1x als je goed gas geeft

Ik denk dat je hem er met een x of 5 wel uit hebt, leuke vraag, ga ik eens proberen!

ik heb ff snel een word tekeningetje gemaakt, ik denk dat je shocking klem komt te zitten.

Mijn eerste gedachte was: dat lukt niet, want je rijdt altijd "diagonaal" je plekje uit. Maar je hoeft er niet diagonaal uit te gaan. Stel je het volgende voor: 1.  Maximaal recht naar achteren rijden.       Je hebt nu 20 cm voor je. 2.  Stuur maximaal naar links, 10 cm naar voren rijden. 3.  Stuur maximaal naar rechts, 10 cm naar voren rijden.       Je staat nu helemaal vooraan, maar wel iets naar links. 4.  Stuur maximaal naar links, 10 cm naar achteren rijden. 5.  Stuur maximaal naar rechts, 10 cm naar achteren rijden. Dit herhaal je. Als het niet lukt i.v.m. scheefstand, doe je 9 cm in plaats van 10 cm. Zo schuif je elke keer een halve centimeter naar links. Herhaal je dit vaak genoeg, dan heb je vier dingen bereikt: a)  Versleten banden. b)  Bezwete bestuurder. c)   Vervuilde lucht. d)  Je bent uit je parkeerplek gekomen.

Dit gaat nooit en te nimmer lukken, Die 10 cm voor en achter is veel te weinig!

Dat ligt eraan hoe lang de afstand is tussen je assen en het uiterste punt van je auto, maar dat gaat je wel lukken hoor! Waarschijnlijk moet je wel een keer of 5 steken, maar dat lukt best.

Ha, die Stevebravo; Een auto van 2m20 breed en 3m00 lang moet je niet aprkeren, maar aan een verzamelaar aanbieden. Dat is namelijk een uniek exemplaar. En omdat een auto van dat formaat niet bestaat en ook niet bekend is hoeveel stuuruitslag de wielen kunnen maken of wat de bandenmaten, draaicirkel, spoorbreedte en wielbasis zijn is niet te berekenen hoeveel keer je minimaal moet steken om eruit te komen.

Een auto van 300 cm lang en 220 cm breed, zou ik direct naar de eerste de beste autoshow rijden of naar de RAI. Dit is een maat die nergens voorkomt dus kan je een hoop bekijks mee hebben.

Buiten het feit dat auto's van deze afmeting zeer zeldzaam zijn, denk ik wel dat het gaat lukken. Zeker omdat de auto's voor je en achter je een stuk smaller zijn (ca. 1,90m) en daardoor feitelijk meer ruimte hebt; de achterste punt van de auto komt daarmee naast die nog gepakeerde auto en geeft je meer ruimte bij het manuvreren. Afhankelijk van de stuurmogelijkheid (waar bevinden de stuurwielen, hoever en hoeveel assen zijn stuurbaar), zal het aantal tussen de 5 en 10x steken zijn. Er zijn auto's in de maak die hun wielen dwars kunnen zetten en daarmee in 1x eruit kunnen rijden. Toegevoegd na 3 minuten: 'zij' gaat het met 10 cm niet redden: http://www.dumpert.nl/mediabase/1059881/2679574b/parkeerwonder.html 'hij' wellicht wel (krijgt de auto er met 27 cm totale speling schadevrij in): http://www.dumpert.nl/mediabase/1057531/01462c2b/parkeertalent.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100