wat zijn precies de regels voor verlichting (neon) voor een auto?

Wat mag en wat mag niet? Mag je bv. neon lampjes in je auto hebben? En erbuiten, zoals onder de auto (geloof het niet maar weet niet helemaal zeker)? En wat zijn de boetes, en als het mogelijk is, mag het ook in Duitsland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle naar voren gerichte lichten moeten geel of wit zijn. Alle naar achter gerichte verlichting moet rood zijn, behalve het achteruitrijlicht. Deze mag geel of wit zijn. Decoratieverlichting en verlichting onder de auto is niet toegestaan. In Duitsland is verlichting onder de auto toegestaan, maar mag niet branden als de motor loopt. Dus onzin om dit te monteren.

Neon verlichting is niet toegestaan, wat wel staat in de link. Uitzondering tegenwoordig goedgekeurde dagrijverlichting welke bestaat uit led lampen.

Bronnen:
http://www.infopolitie.nl/index.php?option...

Als toevoeging op bovenstaande antwoorden: Er mag niet veel van ons RDW. Maar... je mag van alles wel plaatsen zolang het maar niet werkt, dus als je van alles op je auto gaat installeren wat niet mag, doe dit dan allemaal op 1 groep, aangedreven met 1 knop, zodat als je bij een meeting/vriendengroep aankomt je enkel nog je knopje aan hoeft te zetten dan ook al je verlichting werkt. In Duitsland zijn ze daar nog (zeikeriger) preciezer in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100