Als ik 20 liter benzine in de garage bewaar en het na ongeveer 1 jaar in mijn auto giet. Kan ik dan voor verassingen komen te staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zeker weten van wel met de samenstelling van de huidige brandstof ! Om benzine zolang te bewaren kom je een toevoeging aan het gebruiken zoals het benzine houdbaarheid middel Forte 2 of het middel van Briggs en stratton . Dan zou het kunnen .

Nee, als je de 20 liter in een goed afgesloten jerrycan hebt opgeslagen, dan is er niks aan de hand en zul je niet voor verrassingen komen te staan.

Nee, geen verassingen, wel is het raadzaam om de oude benzine met nieuwe benzine te mengen omdat het mogelijk is dat er wat vocht in is gekomen.

Neen, je komt niet voor verassingen te staan. De benzine van tegenwoordig geeft geen gomafzetting meer. Dus kan je de benzine na een jaar nog prima gebruiken. Blijft wel de vraag brandveiligheid voor jou (en buren) staan! Maar dat vroeg je niet!

Wel oppassen met zelfgemengde 2-takt benzine (allicht niet voor een auto dan) want deze kan wel volkvorming vertonen.

Mits je het goed afgesloten bewaart, is de benzine wel zo lang houdbaar. Wellicht dat als je het erg lang bewaart, je wel een klein (verwaarloosbaar) vermogensverschil ervaart, maar kwaad kan het niet.

Ja, dan kan je wel voor verrassingen komen te staan! Er worden tegenwoordig zoveel toevoegingen in de reguliere benzine gestopt dat na een jaar een goede verbranding niet meer wordt gegarandeerd. Dat merk je als je een machine hiermee probeert te starten. De 'markt' heeft hierop 'ingespeeld' en levert een houdbare bezine met veel minder dopingen. Zie de vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/benzine-houdbaar.25268 Aspen zijn een houdbare motorbrandstoffen voor zowel 2- als 4-takt motoren. Deze brandstoffen zijn niet aan veroudering onderhevig en hebben een houdbaarheid van meer dan 10 jaar! De 2-takt brandstof is reeds voor u gemengd en heeft dus de juiste mengverhouding voor uw machine. Dus geen vastlopers door verkeerde olie of het niet juist mengen van de vloeistoffen. Los van de houdbaarheid kent Aspen nog enkele grote voordelen. Door de lage interne vervuiling dalen de onderhoudskosten aanzienlijk en kunt u er vanuit gaan dat u over bedrijfszeker materiaal kunt beschikken. Daarnaast kent Aspen een veel lagere uitstoot van schadelijke stoffen.

altijd een tregter met een pantie er over heen en dan er in gieten dat werk als een soort vilter.

Waarom zo lang bewaren ? Het is geen wijn!! Het wordt er misschien niet veel slechter van, maar absoluut niet beter. Met mij als buurman, zou je problemen krijgen! Wat bewaren mensen toch een vreemde dingen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100