Staat op een royementsverklaring ook het kenteken van de laatst verzekerde auto?

ik heb een royementverklaring uit nederland ontvangen,de verzekering hier erkend wel het document maar zegt dat er een kenteken op moet staan van de laatst verzekerde auto.
maar dat staat er niet op,is dat altijd zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Marion61; Op een royementsverklaring staat jouw geschiedenis als klant bij die maatschappi, ongeacht de auto. Misschien heb je de laatste groene kaart van die auto nog: daarop staat wel het kenteken en ook de naam van de maatschappij waar die auto het laatst verzekerd was.

Volgens mij niet. Een royementsverklaring zegt iets over je rijgedrag en niet over het soort auto waarmee je voor het laatst gereden hebt. (Nb de verzekering moet wel op jouw naam hebben gestaan anders is registratie van schadevrije jaren niet mogelijk) Echter tegenwoordig is er het zgn. "roy-data" systeem. een digitaal archief waar de verzekeraar jouw schadevrije jaren in aanmeldt nadat je je verzekering beëindigd. Mocht je dus overstappen naar een andere maatschappij dan kan deze je jaren uit die database halen. Je schadevrije jaren blijven overigens maar 1 jaar geldig. Daarna vallen ze weg en zul je weer opnieuw moeten beginnen met opbouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100