Wie heeft er verstand van auto's?met betrekking remmen

Ik heb een ford kaatje en bij de keuring waren remblokken niet zo goed meer.,na de keuring moest ik idd hard op rempedaal trappen,wat ik voorheen niet gemerkt had.naarmate ik weer langer reed leek het wel goed te gaan. een andere garage had het evt over de rembekrachtiger die lekte? maar zit nog wel vloeistof in.
nu heeft een vriend nieuwe blokken er in gezet,maar sindsdien remt hij nog minder goed ,moet echt pedaal flink induwen. waar kan dit aan liggen? vriend had gebeld naar garage maar kan meerdere oorzaken hebben dan bekrachtiger of blokken. graag andere suggestie dan naar garage gaan,maar optie mogenlijkheden benoemen graag
bijvoorbaat dank

Weet jij het antwoord?

/2500

"Naar de garage gaan" lijkt me toch echt de beste optie. Aangezien jij en je vriend er blijkbaar niet genoeg verstand van hebben. Remmen zijn niet iets wat je maar een beetje provisorisch maken kan. Remmen moeten goed werken anders ben je voor jezelf, maar zeker ook voor anderen een gevaar op de weg. Overigens remmen nieuwe blokken eerst altijd (even) minder goed. e moeten een beetje "ingeremd" worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100