Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom herkend mn infotainment niet alle verkeersborden terwijl ze er wel staan?

Ik rij in een vw Tcross. Soms herkend het systeem wel verkeersborden. bv inhaal verbod of maxium snelheid maar soms ook niet

10 maanden geleden
in: Auto's
1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

ChatGPT:

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het infotainmentsysteem in uw voertuig mogelijk niet alle verkeersborden herkent, zelfs als ze wel aanwezig zijn. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken:
1. Onvolledige of verouderde kaartgegevens: het infotainmentsysteem maakt mogelijk gebruik van kaartgegevens om verkeersborden te herkennen. Als de kaartgegevens niet up-to-date zijn of onvolledige informatie bevatten over verkeersborden, kan het systeem moeite hebben met het correct herkennen ervan.
2. Slechte kwaliteit van de camera: het infotainmentsysteem maakt gebruik van een camera om verkeersborden te detecteren. Als de camera van lage kwaliteit is of beschadigd is, kan dit leiden tot problemen bij de herkenning van de verkeersborden.
3. Beperkingen in de software: de software die wordt gebruikt voor de verkeersbordherkenning kan beperkingen hebben. Het systeem kan bijvoorbeeld moeite hebben met het herkennen van bepaalde verkeersborden in specifieke omstandigheden, zoals bij slechte weersomstandigheden, verkeersdrukte of wanneer het zicht op de borden wordt belemmerd.
4. Verkeersborden buiten het herkenningsbereik: het infotainmentsysteem kan alleen verkeersborden herkennen binnen een bepaald bereik. Als u zich buiten dat bereik bevindt, kan het systeem de borden mogelijk niet detecteren.
5. Technische storingen: net als bij elk ander elektronisch systeem kunnen technische problemen optreden. Dit kan variëren van softwarefouten tot hardwarestoringen, die de prestaties van het infotainmentsysteem beïnvloeden, inclusief de verkeersbordherkenning.
.
Google Bard:
Sommige systemen zijn alleen ontworpen om bepaalde soorten verkeersborden te herkennen, zoals stopborden, voorrangsborden en maximumsnelheidsborden. Ze herkennen mogelijk borden voor andere doeleinden, zoals wegwerkzaamheden of toeristische attracties, niet.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 16 juli 2023 07:22: tekst
SimonV
10 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding