Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (3)

Een traditionele automaat heeft vaak een hoger verbruik dan een handgeschakelde auto, zeker als het om een wat oudere auto of youngtimer gaat. Om dat te compenseren zijn er tegenwoordig automaten met liefst negen versnellingen, die dankzij computeraansturing zelfs zuiniger kunnen zijn dan een handgeschakelde auto. We hebben het dan wel over moderne auto's in een hoge prijsklasse.
(Lees meer...)
2 jaar geleden
tinus1969
2 jaar geleden
Genuanceerd, als je optimaal schakelt rijd je manueel zuiniger dan met een automaat. Maar zeker moderne automaten schakelen in de praktijk sneller en beter dan veel automobilisten.
Tegenwoordig wel... De boordcomputer stuurt het perfecte moment op de juiste toerental aan om naar de volgende te schakelen, dat was 20 a 30 jaar geleden een heel ander verhaal.
(Lees meer...)
2 jaar geleden
De huidige generatie automatisch schakelende versnellingsbakken KAN zuiniger zijn dan de manueel geschakelden, maar dat ligt nog steeds aan de rijstijl van de chauffeur.
(Lees meer...)
jc54
2 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding