Mijn rijbewijs is verlopen. Moet ik nu opnieuw rijexamen doen?!

Weet jij het antwoord?

/2500

ehm je kan een nieuwe aanvragen bij het gemeentehuis. geen examens niks. Toegevoegd na 24 seconden: alleen kosten voor een nieuwe uiteraard Toegevoegd na 4 minuten: Opnieuw afrijden als de datum onder de kopjes "vernieuwen" en "geldig tot" zijn verstreken is niet meer nodig. Behalve als u nog in het bezit bent van een rijbewijs dat vóór 1 juli 1985 is verlopen.

Bronnen:
http://www.rijbewijs.nl/nl/faq/afhalen.asp

Verlopen Uw rijbewijs is verlopen wanneer de data onder de kopjes "vernieuwen voor" en "geldig tot" zijn verstreken. U kunt uw rijbewijs bij uw gemeente vernieuwen. Opnieuw afrijden is niet meer nodig, behalve als u nog in het bezit bent van een rijbewijs dat vóór 1 juli 1985 is verlopen.

Binnen 1 jaar kun je een nieuw aanvragen. Als het langer verlopen is zul je opnieuw examen moeten doen. Je mag met een verlopen rijbewijs echter niet rijden, dus als je aangehouden wordt kun je een boete krijgen.

verlopen of niet tijdig omgewisseld is een groot verschil. Niet tijdig omgewisseld is niet zo'n probleem. Bij een verlopen rijbewijs loop je inderdaad de kans om opnieuw examen te moeten doen.

Bronnen:
http://www.rijbewijs.nl/nl/houden/houden.a...

Succes met je examen :-)

Uw rijbewijs is verlopen wanneer de data onder de kopjes "vernieuwen voor" en "geldig tot" zijn verstreken. U kunt uw rijbewijs bij uw gemeente vernieuwen. Opnieuw afrijden is niet meer nodig, behalve als u nog in het bezit bent van een rijbewijs dat vóór 1 juli 1985 is verlopen

Nee je kan een nieuwe aanvragen.Maar zolang je dat nog niet gedaan hebt mag je echt niet rijden.Je bent dan nl strafbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100